Látványos változás jöhet Magyarországon: teljes gazdasági fordulatot hirdetett Orbán Viktor

Pénzcentrum2024. október 18. 08:06

A miniszterelnök a gazdasággal kapcsolatban optimista, de szerinte az emberek felhatalmazása is kell az új gazdasági akciótervhez.

Eljött a béremelések és a családok támogatásának ideje, mert a gazdaság jelenlegi adottságai megengedik ezeket a lépéseket - erről beszélt Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök elmondta, hogy a béremelések szükségességével a vállalatok is egyetértenek, de minden gazdasági intézkedéshez az kell, hogy Magyarország meg tudja termteni a gazdasági függetlenséget az Európai Unión belül is.

Hozzátette ugyanakkor, hogy bár szerinte jövőre az első negyedéves gazdasági adatokban "lesznek meglepetések", az új gazdasági rendszernek kockázatai és buktatói is vannak. Ezért ebbe csak akkor szabad szerinte beleállni ha az emberek megadják rá a felhatalmazást - ezért is indítják a nemzeti konzultációt.

Orbán hozzátette, hogy a 21 pontos gazdaságfejlesztési tervvel szeretnék felpörgetni a növekedést, ennek részleteit már ismertette a kormány, ilyen például a családi adókedvezmény megduplázása - kétszer is 2026-ig - és a "munkáshitel" is a fiataloknak.

címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
Orbán, változás, gazdaság, miniszterelnök, orbán viktor, gazdasági válság, gazdasági visszaesés, gazdaságvédelmi akcióterv, gazdasági növekedés, gazdasági hírek, gazdasági hatás, béremelések,