Most érkezett: hosszas egyeztetés után újraindulhat a gyártás a legendás magyar gyárnál

Pénzcentrum2024. október 16. 09:11

Egy Portfoliohoz eljutott belső levél alapján a Liberty Dunaújváros vezetése, a szakszervezetekkel történt egyeztetés után az elmúlt hetekben felülvizsgálta az üzem novemberi újraindításának lehetőségeit. A tervek szerint a késztermékgyártás fokozatosan indulna újra november közepétől, a technológiai folyamat sorrendjét követve.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, szorult helyzetbe került az egykor Dunaferr, ma Liberty Dunaújváros néven ismert vas- és acélgyártó cég. Nemrég még a dolgozók kifizetése is problémákba ütközött a cégné.

Az acélipar egyébként egész Európában komoly kihívásokkal küzdött az elmúlt évben, Rahul Yenurkar, a Libery Dunaújváros vezetője mégis úgy véli, hogy a piaci környezet most már megfelelő ahhoz, hogy a gyár hengerművei sikeresen újrainduljanak. A dolgozóknak címzett levelében elmondta, hogy az első lépés a szükséges előkészítő munkák befejezése.

A tervek szerint november 15-én a Meleghengermű, november 25-én a Hideghengermű és a Szállítómű, végül december 1-jén a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. kapcsolódik be a termelésbe. A termeléshez igazodva a dolgozók számára műszakrend-változásokat rendelnek el, amelyek kezdetben legfeljebb háromműszakos munkarendet eredményeznek.

Rahul Yenurkar levelében hangsúlyozza, hogy a termelési folyamatok újraindításával párhuzamosan továbbra is dolgoznak azon, hogy a működés hatékony, biztonságos és versenyképes legyen, valamint folytatják a zöldacél-gyártásra való átállásukat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 
 

Címkék:
duna, gyártás, ipar, termelés, dunaújváros, vas,