Vádat emelhetnek az egyik leggazdagabb magyar ellen: a Nagymester milliárdos számlagyára kapcsán került elő

Pénzcentrum2024. október 15. 09:05

Jellinek Dániel, Magyarország egyik leggazdagabb embere, magára vállalta az apja és kollégája terhére rótt bűncselekményeket egy 4,5 milliárd forintos kárt okozó számlagyár ügyében. Az ingatlanmágnás cégei a vádak szerint fiktív számlákat fogadtak be. Jellinek azt mondta, azért tette ezt, hogy megvédje hozzátartozóit a jogi következményektől.

Jellinek Dániel, Magyarország hetedik leggazdagabb embere ellen vádat emelhetnek egy, a költségvetésnek 4,5 milliárd forint kárt okozó számlagyár ügyében, miután az ingatlanmilliárdos magára vállalta az apja és kollégája terhére rótt bűncselekményeket - írja a 24.hu.

Két éve az adóhatóság nyomozói átkutatták Jellinek édesapjának lakását, a 74 éves férfit később adócsalással gyanúsították meg, mivel ő vezette a fia érdekeltségébe tartozó Indotek Group egyik cégét, a Mall Management Kft.-t, amely 53 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be. A Mall Management és egy másik Jellinek-cég, az In-Management Kft., összesen több mint százmillió forint értékben fogadott be hamis számlákat a Wind-IP 21 Kft.-től, amely túlárazott szoftvereket forgalmazott.

A Wind-IP 21 Kft., amely az adócsalásban kulcsszerepet játszott, Fuzik Zsolt, vagy ahogy a bűnözői körökben ismert volt, a „Nagymester” által irányított számlagyár egyik fontos eleme volt, és többek között az Antenna Hungária is vásárolt tőlük. A cég tulajdonosa, Sz. Szabolcs, alias Madár, szintén a Fuzik-ügy egyik fontos szereplője volt.

A Mall Management és az In-Management korábbi ügyvezetőivel szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek. Azonban Jellinek, a lap információi szerint, személyesen jelent meg az ügyészségen, és magára vállalta a bűncselekményeket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Azt tettem, amit ilyen helyzetben minden felelősségteljes cégvezető, tulajdonos és szüleiért felelősséget vállaló ember tenne: magamra vállaltam az ügyet, hogy ne hurcolják meg ártatlanul idős édesapámat és kollégámat

- mondta a milliárdos.

Címkék:
milliárdos, gazdaság, leggazdagabb, bűncselekmény, cégek, vádemelés, számlagyár, leggazdagabb magyarok,