Jöhet az újabb rezsiválság a télen? Sokkoló előrejelzés érkezett, ez fájdalmas lehet Magyarországon is

Pénzcentrum2024. október 14. 16:22

Ukrajna exportőrből importőrré vált a villamos energia területén, és ez sok kérdést felvet az energiapolitikával kapcsolatban.

Lehet, hogy Európának - és így hazánknak is - újabb komoly energiaválsággal kell szembenéznie, ha igazak a legfrisebb jelentésben foglaltak - írja a 24.hu. A témában készült Draghi-jelentés fő megállapításai szerint versenyképességi problémákkal nézhet szembe az EU, mivel például Európában 158 százalékkal kell többet fizetni az áramért, mint az Egyesült Államokban, és a földgázért is 345 százalékkal fizetünk magasabb díjat.

Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitika üzletágának vezetőjének az a véleménye, hogy hazánkban a gáztározók töltöttsége jelenleg 90 százalék felett van, így nem valószínű, hogy hazánkban energiaválság alakul ki. Az áramellátásra szerint most Ukrajna jelenti a legnagyobb veszélyt, mert a háború miatt az áramtermelő kapacitásának több mint kétharmada veszett oda.

 

Címkék:
villamos, energia, energiaszolgáltató, energiabeszerzés, energiatermelés, gazdaság, ukrajna, előrejelzés, energiafogyasztás, energiafelhasználás, energiatakarékosság,