Lerántotta a leplet Orbán Viktor: indul az akcióterv, rengeteg magyar családot érint

Pénzcentrum2024. október 11. 07:58

Megfizethető lakhatás, ezzel kell most foglalkoznunk - mondta el Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. A fiatalok megfizethető lakáshoz jutása, kollégiumi férőhelyek biztosítása, a Magyar Falu program bürokratikus akadályainak eltörlése a cél a miniszterelnök szavai szerint.  "Lesz egy nagy lakásbumm" - mondta el.

Orbán Viktor beszélt azokról a tervekről, melyek már korábban bejelentésre kerültek. Ezekkel tervezi a kormány beindítani újra a gazdaságot. Ennek első pontja a megfizethető lakhatás megteremtése, második a bérek rendezése. Ennek kapcsán elmondta, hogy a szakszervezetekkel folynak a tárgyalások, meg fognak tudni egyezni. A minimálbérről lesz megegyezés. A miniszterelnök kiemelte még, hogy a munkáshitel is a dolgozóknak jelenthet segítséget.

A harmadik nagy beavatkozási pont a kisvállalkozókat érinti, akiket meggyötört a covid, a háború, a szankciók. "Ez a Demján Sándor-program lényegében", mely segítheti a kisválállakozókat hogy nagyságrendet váltsanak. Ezek együtt meg fogják lendíteni a magyar gazdaságot.

Egyfajta új egyezséget szeretnénk létrehozni

- mondta el Orbán Viktor. A gazdaság újraindításához ugyanis új egyezségre lesz szükség a miniszterelnök szerint. A tervek megvannak, nemsokára a konkrét intézkedéseket is bejelenthetik. Várakozásaik szerint ez 3-6 százalékos gazdasági növekedést hozhat Magyarországon Orbán Viktor elmondása alapján.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A 3-6 százalékos növekedést az is elősegítheti, hogy a miniszterelnök szerint a hazai gépjárműgyártás is újra beindulhat, szavai szerint az év második felében a világpiacon is újra kereslet lesz az új kocsikra. A hosszú távú gazdasági kilátásokról pedig annyit mondott Orbán Viktor a rádióban, hogy "fényesek".

Címkék:
hitel, otthon, lakás, Orbán, gazdaság, ház, lakhatás, munkás, orbán viktor, gazdasági növekedés, orbán kossuth rádió,