Biztató számok: nem csak Magyarországon, az EU-ban is hasított a kiskereskedelem

MTI2024. október 7. 20:31

Augusztusban a várakozásoknak megfelelő mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala hétfői jelentése szerint.

Az Eurostat nem végleges adatai szerint augusztusban az előző havihoz képest a szezonálisan kiigazított kiskereskedelmi forgalom volumene 0,2 százalékkal nőtt az euróövezetben és 0,3 százalékkal bővült az EU-ban.

Az euróövezetben az élelmiszerek, italok és dohánytermékek kiskereskedelmi volumene 0,2 százalékkal, a nem élelmiszertermékeké pedig 0,3 százalékkal volt magasabb a júliusinál, miközben az üzemanyagok értékesítése 1,1 százalékkal emelkedett.

Az Európai Unióban az élelmiszerek, italok és dohánytermékek kiskereskedelmi volumene 0,1 százalékkal, a nem élelmiszertermékeké 0,3 százalékkal volt magasabb a júliusinál, miközben az üzemanyagok értékesítése 1 százalékkal emelkedett.

Az előző hónapban, júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben stagnált, az EU-ban 0,1 százalékkal nőtt egy hónap alatt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egy évvel korábbihoz képest augusztusban naptári kiigazítással a kiskereskedelmi forgalom indexe az euróövezetben a várt mértékben, 0,8 százalékkal nőtt, az EU-ban pedig 1 százalékkal emelkedett.

Magyarország is jól teljesített

Korábban a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy augusztusban Magyarországon is bővült a kiskereskedelem - a szektor forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva 4,1%-kal bővült az előző év azonos időszakihoz képest.

Címkék:
kiskereskedelem, eurostat, forgalom, augusztus, kiskereskedelmi forgalom, központi statisztikai hivatal, italok, dohánytermékek, élelmiszerek,