Tovább folytatódik az elmúlt évek sztárvalutájának mélyrepülése: ki tudja, hol áll meg?

Pénzcentrum2024. október 4. 17:45

A Bitcoin árfolyama enyhe csökkenést mutat, miután a héten több mint 7%-ot esett. A kriptovaluta jelenleg egy fontos támaszszint közelében tartózkodik, ami további esést vetíthet előre, ha tartósan ez alá kerül - írta meg az fxstreet.com.

A BlackRock adatai szerint a Bitcoin hosszú távon jobban teljesít az aranynál geopolitikai feszültségek idején. A cég múlt havi jelentése kimutatta, hogy a BTC nagyobb ellenállóképességet mutatott ilyen időszakokban, mint az arany vagy az amerikai S&P 500 részvényindex.

A közelmúltban bekövetkezett negyedik Bitcoin-feleződés tovább erősítette a kriptovaluta pozícióját. A Glassnode jelentése szerint ez a Bitcoin állandósult kibocsátási rátáját 0,83%-ra csökkentette, ami alacsonyabb az arany körülbelül 2,3%-os értékénél.

A QCP Capital elemzése ugyanakkor rámutat, hogy bár a hagyományos pénzügyi eszközök csak minimálisan reagáltak az izraeli-iráni konfliktus fokozódására, a kriptopénzek piacán nagyobb volatilitás volt tapasztalható. A Bitcoin 4%-os esést szenvedett el, és a 60 000 dolláros szint közelében talált támaszt.

"A közel-keleti geopolitika egyelőre ellopja a rivaldafényt, de az eladás azt sugallja, hogy a piac továbbra is jó ajánlatot tesz a kockázati eszközökre" - áll a QCP jelentésében.

Ki Young Ju, a CryptoQuant alapítója szerint ugyanakkor az új Bitcoin-cápák agresszíven halmoztak fel, és nem valószínű, hogy eladnának.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A valódi cápák a spot kereskedésen és az OTC-piacokon keresztül mozgatják a piacot. Ezért kulcsfontosságúak az on-chain adatok

- magyarázta.

A Bitcoin árfolyama jelenleg a 200 napos exponenciális mozgóátlaga körül talál támaszt, 59 891 dollárnál. A momentum indikátorok gyengeséget jeleznek, ami további árcsökkenést vetíthet előre.

Címkék:
pénz, deviza, gazdaság, bitcoin, kriptovaluta, recesszió,