Elképesztő színesfém-csalást lepleztek le Magyarországon: hatalmas a kár, ez vár a bűnösre

Pénzcentrum2024. szeptember 27. 17:30

Közúti ellenőrzés során bukott le a férfi, aki közel harminc tonna engedélyköteles anyagot adott le az elmúlt három évben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást.

Az egyenruhások olyan járműveket állítottak meg Berettyóújfalunál, amelyekkel fémhulladékot adtak le a közeli fémkereskedőknél. Egy 42 éves férfi egy ilyen ellenőrzés alkalmával akadt fenn a hálón. A járőrök nemcsak azt ellenőrizték, hogy az adott napon mennyi fémet adott le, hanem azt is, hogy az elmúlt három évben mennyi fémkereskedelmi engedélyköteles anyagból származott profitja.

Mint kiderült, a vizsgált időszakban több mint 30 tonna, különféle fajtájú fémhulladéktól szabadult meg. Az érintett azt mondta, hogy Derecskén és annak környékén élő ismerőseitől kapta a hulladékot, csak hogy vigye el tőlük. A fémüzlet összességében veszteséggel zárult, a jogsértő személy akár hétmillió forint bírságra számíthat és fémkereskedelmi törvénysértésért is felelnie kell.

Címkék:
ellenőrzés, trükközés, férfi, színesfém, színesfémtolvaj, közúti ellenőrzés,