Kedvező fordulatok a Budapesti Értéktőzsdén, történelmi csúcson a BUX

Pénzcentrum2024. szeptember 25. 17:29

Jelentős emelkedéssel zárta a napot a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 820,18 pontos, 1,12 százalékos emelkedéssel, 74 378,07 ponton történelmi csúcson zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 21,0 milliárd forint volt, a vezető részvények emelkedtek az előző napi záráshoz képest. Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, jó hangulatban kereskedtek szerdán a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX emelkedése szembe ment a nemzetközi trenddel, a külföldi tőzsdéken csökkentek az indexek. 

A nemzetközi piacok csökkenése mögött az állhat, hogy az elmúlt időszakban érkezett jegybanki iránymutatások arra utalnak, kevésbé vannak jó állapotban a nyugat-európai nagy gazdaságok, vélhetően szűkül a munkaerőpiac is, emiatt a korábban vártnál kevésbé intenzív gazdasági növekedés várható - fejtette ki. Hozzátette, a Budapesti Értéktőzsdén főként a defenzívebb, kevésbé ciklikus részvények teljesítettek jól. Leginkább a Richter tudott emelkedni, több mint 2 százalékkal, emellett jelentősen növekedett a Magyar Telekom árfolyama is.

Az OTP árfolyamára az is hatott, hogy a társaság saját részvényeket vásárol. A Mol 8 forinttal, 0,3 százalékkal 2676 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 225 forinttal, 1,2 százalékkal 18 950 forintra nőtt, forgalmuk 12,5 milliárd forintot tett ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1048 forintra emelkedett, forgalma 773,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 220 forinttal, 2,04 százalékkal 10 990 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,9 milliárd forintot ért el. A BUMIX 6723,59 ponton zárt szerdán, ez 44,71 pontos, 0,67 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címkék:
deviza, valuta, kereskedelem, részvény, bux, bét, részvényindex, budapesti értéktőzsde,