Elárulta Orbán Viktor, hány napig tart még az iszonyatos áradás: ez kemény lesz

Pénzcentrum2024. szeptember 21. 08:33

Orbán Viktor ma reggel az árvízhelyzetről tájékoztatva elmondta, hogy a védekezés kilencedik napjában járunk, és a nehézségek ellenére már túl vagyunk a legkritikusabb szakaszon. Az árvíz levonulására még öt nehéz napot jósolnak, bár van remény arra, hogy hamarabb enyhül a helyzet. A védekezés eddig eredményes volt, több helyen, például a Szigetközben és Esztergomban már csökkent a vízszint. Budapestre délután várják a tetőzést, és a rakpartok várhatóan jövő hét elején szabadulhatnak fel. Az önkéntesek és szakemberek száma változott, de a homokzsákokat már elhelyezték, így a megfigyelőszolgálatoké a fő szerep.

Orbán Viktor ma reggel az árvízi helyzetről adott részletes tájékoztatást, kiemelve, hogy a védekezés a kilencedik napjához érkezett, és bár még öt nehéz nap áll előttünk, a legkritikusabb szakaszon már túljutottunk. A vízszint több helyen csökkenni kezdett, például a Szigetközben és Esztergomban, miközben Budapestre ma délutánra várják a tetőzést.

A védekezésben részt vevő önkéntesek és szakemberek száma csökkent, mivel a homokzsákokat már kihelyezték, így most a megfigyelés és járőrözés került előtérbe. A rakpartok felszabadulása a jövő hét elejére várható.

Úgy számolunk, hogy még öt nap van hátra a kiemelt és erőfeszítéseket igénylő védelmi napokból. Vannak reményeink, hogy talán hamarabb is levonul az ár, de számoljunk nyugodtan úgy, ahogy korábban is tettük. Még öt nehéz napot kell átvészelnünk és kibírnunk ahhoz, hogy az ország fellélegezhessen

- fekjtette ki a miniszterelnök. Majd további fontos számadatokat közölt az árvíz kapcsán. "Az árvízi védekezés a tegnapi napon 755 kilométeren zajlott ez egy kilométerrel több már csak, mint a megelőző napon. Ez jól jelzi, hogy átfordultunk, túljutottunk a közepén. Az első kis győzelmünket már learattuk, mert a Szigetközben nagyjából egy métert apadt a víz. Úgy hiszem, hogy ott túl vagyunk a nehezén. Nagybajcson, Komáromban és Esztergomban volt tetőzés, ma pedig ebben a pillanatban éppen Vácon van a legmagasabb vízállás, és ez megérkezik hamarosan Budapestre. Most már biztosan megmondhatjuk, hogy mennyivel marad egyes helyszíneken a valaha mért legnagyobb vízállás alatt az idei árhullám"- tette hozzá. Az árvízi jelenetésből továbbá az is kiderül, hogy már 1 893 100 darab homokzsáknál tartanak a pakolók és önkéntesek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címkék:
árvíz, gazdaság, orbán viktor, árvízvédelem,