Helyreigazítás!

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 10:15

Hírportálunk 2024. szeptember 10. napján „Pont került a magyar MotoGP-pálya ügyére: megszabadult tőle a tulaj, most hogyan tovább?” címmel közzétett cikkében a sávolyi telekingatlan tulajdonjogának átszállásával kapcsolatban több információt hamis színben tüntetett fel, ezért az alábbi helyreigazító közleményt tesszük közzé.

A pénzcentrum.hu megtévesztően állította, hogy a Balatonringtől előző tulajdonosa „megszabadult”, ugyanis a sávolyi telekingatlan vonatkozásában nem jött létre adásvételi szerződés, annak tulajdonjogát az illetékes bíróság felszámolási vagyonfelosztás jogcímén adta át (a hitelezői igény kielégítése fejében) az ingatlanon jelzálogjoggal rendelkező Sávolyi Termálcentrum Kft. részére.

A pénzcentrum.hu „A sávolyi önkormányzatnak 292 milliós követelése volt a cég felé, azt sem tudni, hogy ezt megkapták-e” állításával olvasókat megtévesztő módon azt sugallta, hogy az említett önkormányzatnak Ügyfelem felé volt követelése, miközben a valóságban mindkét fél hitelezőként vett részt a felszámolási eljárásban. A sávolyi önkormányzatnak tehát nem a Sávoly Termálcentrum Kft-vel, hanem a Sávolyi Motorcentrum Kft. „f.a.”-val szemben volt követelése.

A sávolyi telekingatlan tulajdonjogát az illetékes bíróság a legnagyobb hitelező, a mintegy 3 milliárd Ft összegű hitelezői igénnyel rendelkező Sávolyi Termálcentrum Kft. részére adta át, felszámolási vagyonfelosztás jogcímén, mégpedig azt követően és azzal a feltétellel, hogy a Sávolyi Termálcentrum Kft. a felszámolási eljárásba bejelentkezett többi hitelező összes követelését – így többek közt a Marcali Közös Önkormányzati Hivatal 517.000.000.- Ft-os hitelezői igényét, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal követelését – saját pénzügyi forrásból kifizette.

Címkék:
helyreigazítás,