Bemondta Orbán Viktor: jön a fellendülés, komoly béremelések lesznek Magyarországon

Pénzcentrum2024. szeptember 13. 07:51

A semlegességről, a gazdasági növekedésről beszélt a Kossuth Rádióban a miniszterelnök: máshogy értékeli a számokat, mint a közgazdászok, és szerinte a magyarok túlvannak a nehezén.

Orbán Viktor azzal kezdte az interjút, hogy szerinte a semlegesség kikopott a magyar politikából, és inkább katonai-politikai kifejezés, de "most olyan folyamatok zajlanak a világban", amiért fontos, hogy a szót a gazdaság tekintetében is használjuk.

Elmondta, hogy az infláció már három százalék alatt van, de szerinte a beruházás és a fogyasztás sem annyira rossz, mint amit gyakran hallani lehet. Szerinte mind a megtakarításnak, mind a költekezésnek is megvan a maga ideje és helye, az inflációt meghaladó költekezés kilenc százalék.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a magyar beruházási ráta meghaladja az uniós átlagot, és úgy fogalmazott, a fogyasztás jól alakul, a bérnövekedésben pedig Európa egyik legjobbjai vagyunk. Emellett Orbán kiemelte, hogy a turizmus is jól áll, mert "soha ennyi magyar nem nyaralt külföldön", mint az idén.

A bérnövekedésről azt mondta: kívánatos dolog, de ha nem ésszerűen történik, akkor a "könnyű jó hír után jön a másnaposság": ha a munkaadók nem tudják kitermelni a magasabb béreket, akkor az elbocsátásokhoz fog vezetni. Szerinte épp ezért az a legjobb, hogy a munkaadók és a munkavállalók állapodnak meg, és nem a kormány szabja meg, hogy ki mennyi pénzt keressen.

A mozgástér nem csekély, komoly béremeléssel számolok

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- jelentette ki Orbán Viktor.

címlapkép: Fischer Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
Orbán, béremelés, gazdaság, bérek, magyar, fizetések, orbán viktor, munkaadók, orbán csomag, orbán kormány, orbán beszéde, orbán kossuth rádió, béremelések,