Jó hírt kaptak a Kínából online rendelő magyarok: ennek sokan fognak örülni

Pénzcentrum2024. szeptember 10. 09:25

Mostantól két irányból is érkeznek repülőgépek hazánkba a légi selyemúton: Hongkongból a Hainan-csoport Hong Kong Air Cargo járatai, Hszianból pedig a DPD által bérelt gépek szállítanak árut Budapestre számolt be róla az airportal.hu.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma jelentős növekedés előtt áll, miután a nyári hónapokban már több mint 25 ezer tonna árut kezeltek. Szeptember első hétvégéjén két új áruszállító járat is elindult.

A Hainan-csoporthoz tartozó Hong Kong Air Cargo heti két alkalommal, hétfőn és szombaton közlekedik Hongkong és Budapest között Airbus A330-200F típusú repülőgépekkel. Az első járat már szombaton megérkezett a Liszt Ferenc Repülőtérre. A légitársaság a járat elindítását fontos lépésnek tekinti a közép- és kelet-európai piacok kiszolgálásában, különösen az e-kereskedelem növekvő kereslete miatt.

Szintén szombaton landolt Budapesten a Georigan Airlines Boeing 767-300F típusú gépe, amely hetente kétszer szállít árut Hszianból. Ezek a járatok a Senhszi tartományi repülőtér és a francia DPD-csoport együttműködésének részeként működnek, a légi selyemút fejlesztése érdekében – írja a lap.

A két új járat évente mintegy 6000 tonna kapacitást biztosít Budapest felé. Az új kínai áruszállító járatok sora ezzel még nem zárult le. Szeptember 10-től ismét elérhető lesz közvetlen áruszállító járat Csengcsouból, heti négy alkalommal a China Central Longhao Airlines gépeivel. Továbbá, várhatóan szeptember 12-től a YTO Cargo Airlines is heti két alkalommal repül Budapestre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A China Eastern-csoport áruszállító ága, a China Cargo Airlines júliustól heti háromszor közlekedik Sanghaj és Budapest között, míg a China Southern Cargo Kantonból, az SF Airlines pedig Csangsa, Ecsou és Ürümcsi városaiból szállít árut a magyar főváros repterére.

Címkék:
Budapest, légitársaság, magyarország, kereskedelem, kína, repülőgép, repülőgéptársaság, légiforgalom, hongkong,