Ilyen folyamatokra sokan nem számíthattak a bitcoinosok közül: durván jól járt, aki ezt meglépte

Pénzcentrum2024. szeptember 10. 11:45

A kriptovaluták piacán tapasztalható turbulencia ellenére a szakértők nem tartanak a Bitcoin összeomlásától 2024-ben. Bár a digitális fizetőeszköz árfolyama jelentős, 36%-os korrekciót mutatott, és 54 ezer dollár körüli szintre esett vissza, Michael van de Poppe elemző szerint ez normális piaci folyamat - írta meg az AmbCrypto. A Pénzcentrum oldalán egyébként az összes valuta, így a különböző kripto fizetőeszközök árfolyama is nyomon követhető.

A szakértők szerint a bitcoin-árfolyamhoz fűződő, "nagy összeomlással" kapcsolatos félelmek túlzóak. Az elemzések szerint ígéretes jelek mutatkoznak egy lehetséges fellendülésre, különösen ha összehasonlítjuk a 2023 és 2024 szeptembere közötti időszakot. Michael Van de Poppe kriptoszakértő arra számít, hogy a bitcoin 2024 negyedik negyedévében a korábbi évekhez hasonló emelkedést produkálhat.

A lakossági kereskedők viselkedése is alátámasztja ezt az optimista kilátást. Az adatok szerint a bitcoinra vonatkozó kiskereskedelmi pozíciók 72%-a érintetlen maradt a közelmúltbeli árkonszolidáció ellenére, ami a kriptovaluta jövőbeli árfolyam-emelkedésébe vetett bizalomra utal. Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy körülbelül 200 000 magyar birtokában lehet jelenleg bitcoin.

Jelenleg az úgynevezett Smart Money Index is pozitív képet fest a bitcoinról. Miközben a szélesebb piaci hangulatot a félelem uralja, a nagybefektetők kihasználják ezt a pesszimizmust, és több bitcoint halmoznak fel. Ez a viselkedés tovább csökkenti egy nagyobb összeomlás valószínűségét, mivel az intézmények és a nagy tulajdonosok továbbra is támogatják a kriptopénzt.

Címkék:
árfolyam, tőzsde, bitcoin, kriptopénz, kriptovaluta,