Kiszivárgott Orbán Viktor terve: komoly béremelésekre is készül a kormány, erre számíthatnak a magyar dolgozók

Pénzcentrum2024. szeptember 8. 16:29

2026-ig nem fog változni a koronavírus okozta fölfordult gazdaságpolitikai helyzet, de "ehhez alkalmazkodni kell, új gazdaságpolitika kell" - mondta Orbán Viktor. 2025-ben képesnek kell lenni a 3,5 százalékos gazdasági növekedésre, ehhez nagyarányú béremelés kell, folytatódik a pedagógus béremelés is.

Orbán Viktor miniszterelnök többek között arról is beszélt a Kötcsei pikniken, hogy 2025-ben képesnek kell lenni a 3,5 százalékos gazdasági növekedésre, ehhez pedig nagyarányú béremelésre van szükség - tudta meg az ATV.

A miniszterelnök többek közöt elmondta, hogy 2026-ig nem fog változni a koronavírus okozta fölfordult gazdaságpolitikai helyzet, de "ehhez alkalmazkodni kell, új gazdaságpolitika kell". Orbán Viktor a semleges gazdaságpolitikát nevezte a legfontosabbnak, az orosz-ukrán háború kapcsán elmondta, hogy a katonai blokkok közötti konfliktusból ki kell maradni.

A finanszírozási semlegességnél pedig Katart, Pekinget és Tokiót említette. A technológiai semlegességet is fontosnak nevezte az államfő - szerinte Magyarország 2032-re energiafüggetlenekné válhat, mindez az EU és a NATO tagsággal összeilleszthető.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy szükség van egy cselekvési tervre, a “békeköltségvetés” meg is van már a fiókban. Orbán Viktor hangsúlyozta:

2025-ben képesnek kell lenni a 3,5 százalékos gazdasági növekedésre, ehhez nagyarányú béremelés kell, folytatódik a pedagógus béremelés is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezen felül a gyermekek után járó családi adókezdvezményt is meg kell kétszerezni - mondta el a miniszterelnök, de a kkv-program elindítását is hangsúlyozta. A miniszterelnök szerint Matolcsy György jegybankelnök mandátumának jövő márciusi lejárta után összehangolt gazdaságirányításra és programra van szükség.

Címlapkép: Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
béremelés, pedagógus, gazdaság, növekedés, miniszterelnök, orbán viktor, gazdasági növekedés, béremelések,