Meglepő kijelentést tett Orbán Viktor: 3-5 százalék körüli növekedést szeretnénk kipréselni valahogy a magyar gazdaságból

Pénzcentrum2024. szeptember 7. 15:44

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva. Mint mondta, akkor lesz elégedett, ha a magyar gazdaság növekedése lesz a legnagyobb Európában, és jövőre nem lesz lehetetlen a 3-5 százalékos bővülés. Az egészségügyben szerinte nem értek a munka végére, de minden évben sikerül előre lépni.

Orbán Viktor újságíróknak azt mondta: új világgazdaság jött létre az elmúlt időszakban, ehhez alkalmazkodni kell, és új gazdaságpolitikára van szükség. A kötcsei találkozón arról beszél, hogy ez a gazdaságpolitika milyen legyen az MTI tudósítása szerint.

Ennek a gazdaságpolitikának a "szíve közepe és lényege" a gazdasági semlegesség, mert meggyőződése, hogy gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – fogalmazott Orbán Viktor. A médiának nyilatkozó miniszterelnök beszédét néhány tüntető zavarta meg, akiket az újságírók intettek csendre, hogy Orbán Viktor válaszolhasson a kérdéseikre.

A Telex beszámolója szerint a miniszterelnök az egészségügy állapotáról is beszélt, szerinte nyolcezer orvossal többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben.

Megemeltük a béreket. A klimatizált helyiségeknek a száma minden évben nő. Tehát minden évben megyünk előre az egészségügyben is. Természetesen nem értünk a munka végére

– fogalmazott. A kormányfő a Ferihegyi reptér visszavásárlását és a Vodafone magyarországi leányvállalatának a megvásárlását történelmi, emellett fontos és szükséges lépésnek nevezte, mert szerinte fontos, hogy Magyarországnak legyen magyar kézben lévő, nemzetközi erejű infokommunikációs és telekommunikációs cége.

A Telex kérdésére azt mondta, Európában az első háromban van a magyar gazdaság tényleges növekedése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Én ezzel nem vagyok elégedett, akkor leszek elégedett, ha az első lesz. De lehet első a következő évben. 3-5 százalék körüli növekedést szeretnénk kipréselni vagy kiszuszakolni valahogy a magyar gazdaságból. Ez nem lehetetlen a következő évben

- mondta.

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
gazdaság, növekedés, orbán viktor, gazdasági növekedés, gdp-növekedés, orbán viktor sajtótájékoztató,