Orbán keményen kiosztotta Matolcsy Györgyöt: itt a válasz az MNB-elnök éles kritikáira

Pénzcentrum2024. szeptember 6. 08:44

Matolcsy Györgynek nem szakmai, hanem személyes problémája van Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel, ezért kritizálja a gazdaságpolitikai lépéseket - mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Szerinte ez Matolcsy mandátumának jövő márciusi lejártakor oldódhat meg.

Mint beszámoltunk róla, keményen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját Matolcsy György a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában. A jegybank elnöke többek között arról beszélt: Magyarországon volt a legnagyobb az infláció az EU-ban. "Ez egy középosztályellenes gazdaságpolitikai fordulat volt". Azt is kijelentette: "a jegybank a fékre, a kormány a gázra lépett. És ebből nagyon-nagy gáz lett", a magyar gazdaságpolitika úttévesztésben van, és teljes fordulatra van szükség a sikeres jövő érdekében.

A kormányoldali válaszra nem sokat kellett várni, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Mandinerben üzent az MNB-elnöknek. Szerinte Matolcsy Györgynek nem szakmai, hanem személyes problémája van Nagy Márton nemzetgazdasági miniszterrel. Mint elmondta, az ellentét feloldhatatlannak látszik, és megterheli a magyar gazdaságot.

A vita legkésőbb jövő év március 3-án, a jelenlegi jegybankelnök mandátumának végével megszűnik. Addig már guggolva is kibírjuk

- fogalmazott Orbán Balázs. Azt is tudni vélte, hogy a következő jegybankelnök kiváló személyes kapcsolatot fog ápolni a kormánnyal és annak tagjaival is. Felsorolta a kormány gazdaságpolitikai céljait, mint például azt, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legélhetőbb országának az egyike kell, hogy legyen, mindenkinek lenne tisztes,tisztes jövedelme, otthona és megtakarítása.

Reméljük, hogy az új jegybankelnök majd ismét partner lesz benne!

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- tette hozzá.

Címlapkép: Derencsényi István, MTI/MTVA

Címkék:
mnb, kormány, matolcsy, infláció, gazdaság, matolcsy györgy, államháztartási hiány,