Belenyúlnak a trieszti magyar kikötőbe: na, ebből vajon mi lesz?

Pénzcentrum2024. augusztus 27. 09:10

Jövő decemberig tartanak majd a mederkotrási és egyéb építési munkák, ami alaposan felforgatja a kikötő életét.

Jövő decemberig medertisztítási munkákat végeznek a trieszti kikötőben, éppen ott, ahol öt évvel korábban a magyar állam kikötőhelyeket vásárolt - erről ír a HVG. A tisztítás után Magyarország terminált létesít majd a kikötőben.

A Zaule csatornában a munkálatok alatt a hajóknak fokozott óvatossággal kell hogy közlekedjenek, és meg kell tartaniuk egymástól egy ötven méteres biztonsági távolságot. A magyar államnak 2074-ig van kikötői koncessziója, a kérdéses terület mögötti földdarabon a tervek szerint logisztikai központ létesülne.

címlapkép: Ciro Fusco, MTI/MTVA

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
magyarország, gazdaság, jövő, magyar, kikötő,