Ennek sosem lesz vége? Ismét újraszámolják a szavazatokat a főpolgármesteri székért

Pénzcentrum2024. július 7. 19:47

Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választáson leadott összes szavazat újraszámolását. Továbbra sem tudni tehát, ki lesz az új budapesti főplogármester- írja a hvg.hu. 

Kúria „elrendeli a főpolgármester-választáson leadott összes érvényesnek nyilvánított szavazat Nemzeti Választási Bizottság általi átvizsgálását, valamint újraszámlálását és a főpolgármester-választás eredményének az érvényes szavazatok újraszámlálása alapján meghatározott megállapítását”.

Június 9-én Karácsony Gergely a DK–MSZP–Párbeszéd és a Momentum főpolgármester-jelöltje 324 szavazattal nyert a főpolgármester-választáson. Majd az érvénytelen szavazatok újraszámolása után 41 szavazat különbséggel szintén Karácsony Gergely maradt nyerési pozícióban. 

A Kúria június 26-án úgy döntött: nincs indok a választás megismétlésére.

Ezután Vitézy Dávid az Alkotmánybírósághoz fordult, Ami megállapította, hogy a Kúriának új eljárásban, új döntést kell hoznia.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez a döntés született most meg: azaz még mindig nem tudni, ki lesz a főpolgármester.

 

Címkék:
Budapest, választások, gazdaság, főpolgármester, karácsony gergely, vitézy dávid,