Új gigaberuházást jelentett be Orbán Viktor: itt vannak a részletek, rengeteg munkahelyet hoz létre a Mercedes

Pénzcentrum2024. június 21. 07:44

Az új Mercedes-modelleket is Kecskeméten gyártják majd, és egy új fejlesztést is csinál hazánkban a német autóóriás.

A Mercedes új modelljeit is Kecskeméten gyártják majd - ezt jelentették be Orbán Viktor a Kossuth Rádió ma reggeli adásában. A miniszterelnök elmondta, hogy Stuttgartban tárgyalt az auóipari óriás vezetőségével, ahol megmutatták neki a még be sem mutatott modelleket.

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a Mercedes újabb beruházásokra készül Magyarországon, így pedig több száz új munkahely is létrejön majd. Mint fogalmazott, a német ipar és gazdaság éppen egy átalakuláson megy keresztül, ebben pedig Magyarország is részt fog venni. A részletekről ma tárgyal Olaf Scholz német kancellárral.

címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA 

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

Az Országgyűlés nemrégiben egy új jogszabály-módosítást fogadott el, amely lehetővé teszi a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A módosított törvény szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
munkahely, Orbán, magyar, német, mercedes, orbán viktor, orbán beszéde, orbán kossuth rádió,