Megszólalt a Szerencsejáték vezérigazgatója: mindent elárult, amit az új lottómilliárdosról tudni lehet

Pénzcentrum2024. május 28. 08:33

Az elmúlt 10 évben a Szerencsejáték Zrt. megnégyszerezte az árbevételét, a tavalyi évben 980 milliárd forintot ért el - erről Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt egy interjúban, ahol szóba kerültek a nagy nyeremények és a friss milliárdosok is. 

2023 a rekordok éve volt a  Szerencsejáték Zrt.-nek 2023-ban: a sportfogadásban, a számsorsjátékokban és a sorsjegyek világában is két számjegyű volt a növekedés.2022-höz képest. 980 milliárd forint volt a tavalyi árbevételük, a tiszta játékbevételünk, 14%-kos növekedéssel 276 milliárd forintra emelkedett.

Mint azt Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjúban elárulta, elképesztő összeget, naponta közel 2 milliárd forintot fizetnek ki játékosaiknak. Beszélt  a főnyeremény halmozódásának hatásairól ia, ugyanis ez meghatározó tényező a számsorsjátékok bevételei tekintetében.

Egymilliárd forintos jackpotnál még nem látunk növekvő játékkedvet. Egy és hárommilliárd között már megjelennek azok a játékosok, akik esetleg több mezőt váltanak ki, 3 milliárd forintos jackpot felett pedig megfigyelhető egy lélektani hatás, ilyenkor már nemcsak több mezőt játszanak játékosaink, hanem jelentősen bővül a számuk is. 4 milliárd forint körül pedig már megjelennek a szerencsejáték vadászok, például az ukrán-román-szerb határon a turisták

A nagy nyertesekre vonatkozó kérdésre, azt válaszolta, tiszteletben kell tartaniuk a játékosi érdekeket, ez pedig a minél nagyobb diszkréció, amit a jogszabály is véd.

Ez azt jelenti, hogy én sem személyesen, sem írásban, azaz semmilyen módon nem találkoztam a nyertesekkel, nem is ismerhetem meg a kilétüket. Van lehetőségünk viszont arra, hogy anonimizált kérdőíven kérdezzük a nagynyerteseket, de ez esetben is az a tapasztalat, hogy nagyon szűkszavúak. Önkéntesen megadott válaszaik alapján tudjuk csak, hogy a legszűkebb körben tartják az információt, vagyis jellemzően csak a családdal osztják meg a nyeremény hírét. Játékszervezőként akkor járunk el felelősen, ha tiszteletben tartjuk ezt az igényt. A nyereményeket hazai bankszámlára utaljuk, és ebből is látszik, hogy a magyar bankrendszer kiválóan teljesít. Sehonnan ilyen hír nem került ki soha, ami a nagy nyertesre vonatkozott, és ehhez tartani fogjuk magunkat a jövőben is.

Hogy elvitték-e a nagy nyereményeket, szintén nem tudni, mivel a társaság jogászai szigorú állásponton vannak. Annyi mondható el, hogy

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

a nagy nyerteseknek 90 napjuk van a nyereményigénylés elkezdéséhez, de jellemzően a sorsolás után 2-3 héttel jelentkeznek.

Ezt követően viszont egy sztenderdizált folyamat indul el. Ha beérkeznek hozzánk a nyertesek, akkor a hivatalos ellenőrzési eljárások után két-három héten belül a nyereményükhöz tudnak jutni. Minden belső eljárás a játékos védelmében van felépítve.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
lottó, nyeremény, Ötöslottó, szerencsejáték, sportfogadás, milliárdos, nyertes, szerencsejáték zrt,