Tovább zuhan a forint a ciprusi hírekre

Pénzcentrum2013. március 18. 10:02

Általános és erőteljes kockázatkerülést váltott ki az a hétvégi eurócsoport döntés, miszerint a ciprusi bankbetétek egy részét is bevonják az ország bankrendszerének megmentésébe. A  bizonytalanságot okozó döntés miatt az euró az összes főbb devizával szemben hanyatlott, a menekülő devizák közül a dollár és a svájci frank pedig erősödött. A negatív hangulat a forintot is gyengíti, így az euró jegyzései a múlt héten már megjárt 307 körüli szinten járnak hétfő reggel.

11.00

308,5-ről hirtelen egy egységgel erősödött a forint az eddigi ellenállást jelentő 307,5-ig, amely a technikai elemzés szabályai alapján most már támaszként funkcionál, tehát újra a gyengülés irányába lökheti a forintot.

 


9.45

Hatalmas réssel nyitott tegnap éjszaka az euró a dollárral szemben, hiszen a jegyzések a péntek esti 1,3070 után 1,29 körül folytatták a kereskedést. Innen azóta sem tudott talpra állni a kereskedés. A pánikszerű mozgás oka, hogy a ciprusi betétesi döntés rendszerszinten is nyugtalanságot okozhat, a többi periféria ország betéteseinek keze is megremeghet, ez pedig az eurózóna adósságválságát könnyen ismét felerősítheti. Mindez azt követően történt, hogy pénteken az EUR/USD kurzus már a trendforduló egyértelmű jeleit mutatta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A pénteki magyar munkaszüneti nap mellett kis forintgyengülés mutatkozott 304-ről 305-ig, ma hajnalban pedig tovább gyengült a magyar fizetőeszköz 307 közelébe, azaz a múlt héten megjárt 307,5-ös kilenchavi mélyponthoz araszolt közelebb ismét a forint. A pénteki fejlemények részletesen:

Címkék:
hitel, árfolyamrögzítés, devizahitel, árfolyam,