Óriási hibát követnek el ezek a betegek: vannak a kezelések, amelyek többet ártanak, mint használnak

Pénzcentrum2024. október 25. 13:47

A külföldi fogászati kezelések, különösen a Törökországban végzett beavatkozások egyre népszerűbbé válnak az európai páciensek körében, azonban a szakértők figyelmeztetnek a lehetséges kockázatokra és hosszú távú következményekre.

Az Egyesült Királyságból, Írországból és más európai országokból egyre többen utaznak Törökországba megfizethető fogászati beavatkozások céljából. Ez a trend "török fogak" néven vált ismertté, és bár első ránézésre vonzó lehetőségnek tűnhet, valójában komoly veszélyeket rejthet magában - írja az Euronews.

Alex Foo, az Aria Dental orvosa arra hívja fel a figyelmet, hogy a külföldi kezelések hosszú távon súlyos fogászati problémákhoz vezethetnek. "Nem minden török fogorvos rossz, de a kifejezetten brit és ír pácienseket megcélzó fogorvosok általában agresszív kezelési technikákat alkalmaznak" - mondja Foo. "Sok esetben olyan eljárásokat végeznek, mint a túlfúrás, amivel jelentős károkat okozhat a fogakban."

A török klinikák által kínált csomagok gyakran az Egyesült Királysághoz és más európai országokhoz képest töredék áron kombinálják az olcsó repülőjegyeket, a szállodai tartózkodást és a fogászati kezeléseket. Azonban Foo figyelmeztet, hogy ami kezdetben jó ajánlatnak tűnik, hosszú távon sokkal többe kerülhet.

A túlfúrás például idegkárosodáshoz vezethet, ami fájdalmat okozhat a pácienseknek, vagy további kezeléseket, például gyökérkezeléseket tehet szükségessé. Emellett a Törökországban kezelt betegek gyakran olyan problémákkal küzdenek haza, amelyek sürgős ellátást igényelnek.

Láttunk már olyan pácienseket, akiknek a koronái vagy hídjai röviddel a hazatérés után meglazultak vagy kiestek. Egyes esetekben a felhasznált ragasztók vagy cementek nem megfelelő minőségűek, ami nagyobb valószínűségét eredményezi a bajt

 - magyarázza Foo. A külföldi kezelések egyik fő problémája, hogy a hazatérés után nehézséget okoz az utókezelés. A helyi fogorvosok gyakran vonakodnak a javítások elvégzésétől a jogi kockázatok miatt, így a páciensek nem megfelelő minőségű fogászati munkával maradnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Foo hangsúlyozza, hogy bár a költségek Törökországban olcsóbbnak tűnhetnek, a páciensek gyakran magasabb hosszú távú költségekkel szembesülnek a javítások és pótlások miatt. A legrosszabb esetben néhány páciens súlyos fertőzésekkel tér vissza, amelyek tönkretehetik az alatta lévő csontot, és lehetetlenné teszik a fogbeültetést.

Bizonyos esetekben a páciensek az okozott károk miatt akár műfogsorra is szorulhatnak

- teszi hozzá Foo.

A szakértő arra biztat mindenkit, aki külföldi fogászati kezelést fontolgat, hogy gondosan mérlegelje a kockázatokat, és vegye figyelembe az ellátás minőségét. "A megtakarítás elsőre vonzónak tűnhet, de a rossz kivitelezés, a szövődmények és az utógondozás hiányának kockázata messze felülmúlja a rövid távú pénzügyi előnyöket" - figyelmeztet Foo.

Címkék:
egészség, fogászat, külföldi, kezelés, betegek,