Visszagyűjtik ezeket az Algoflex tablettákat: ha te is ilyet vettél, vidd vissza a patikába!

Pénzcentrum2024. október 23. 10:01

Kivonja a forgalomból az NNGYK az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula GV006 gyártási számú tételét - olvasható a gyógyszerhatóság honlapján. Egyúttal elrendelték az érintett gyógyszerek egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől történő visszahívását is. A betegektől visszagyűjtött gyógyszerek tekintetében egyidejűleg elrendelték az érintett gyógyszereknek a gyógyszertár általi kicserélését.

Az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula érintett tétele gyártási hiba miatt kerül visszahívásra. A hivatalos induklás szerint az NNGYK-hoz 2024. október 21-én NNGYK/GYSZ/54736-1/2024 számon iktatott
bejelentés érkezett az Ügyféltől. A bejelentés szerint a készítmény bliszterezési folyamatában gyártási hiba merült fel, mely következtében a késztermék nem minden esetben felel meg a specifikációnak.

A határozatban azt írják, hogy tekintettel arra, hogy az Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula (30x,
OGYI-T-7101/02) elnevezésű gyógyszer GV006 gyártási számú tétele minőségi hibával érintett, az NNGYK a forgalomból történő kivonásáról, az érintett gyógyszerek egészségügyi szolgáltatóktól és a betegektől történő visszahívásáról döntött.

Akinek GV006 gyártási számú Algoflex Izom+Ízület 300 mg retard kemény kapszula (30x, OGYI-T-7101/02) elnevezésű gyógyszer van a birtokában, vigye vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik a terméket!

Címkék:
egészség, gyógyszer, egészségügy, hiba, termékvisszahívás, visszahívás, gyógyszertár, gyógyszerek, gyártás, fájdalomcsillapító, kapszula, gyógyszeripar, gyógyszertárak, nngyk,