Peren kívül egyezett meg a Nemzeti Színház Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

Pénzcentrum2024. október 23. 17:29

A színház honlapján közzétett közlemények szerint a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. és Szász Júlia 2024. október 14-én, valamint az intézmény és Horváth Lajos Ottó 2024. október 18-án megállapodást kötött egymással. Ebben a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték.

Csaknem egy éve, 2023. november 10-én történt a baleset, amely az egész országot megdöbbentette. Félbeszakadt a Rómeó és Júlia előadás a Nemzeti Színházban, amikor a szerencsétlenség megtörtént a díszletek mögött: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó négy métert zuhant, miután átestek egy korláton. A sérülteket azonnal kórházba vitték és meg is műtötték. Később elismerve vezérigazgatói felelősségét a pénteki előadásban bekövetkezett balesetért, azonnali hatállyal lemondott a Nemzeti Színház vezérigazgatói posztjáról Vidnyánszky Attila. A lemondást azonban Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el, ezért a vezérigazgató később visszavonta, miután a belső vizsgálat is lezárult.

Az elmúlt egy évben folyamatosan érkeztek a hírek a színészek felépülési folyamatáról, illetve arról is, hol tart a kártérítési ügyük. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Nemzetiben azóta fel is mondtak.

Az utolsó hírek szerint Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó decemberben kezdi majd el próbálni David Auburn Proof – Egy bizonyítás körvonalai című drámáját, aminek a premierje 2025 február 8-án várható a Centrál Színházban. A Nemzeti Színházban súlyosan megsérült, majd ott felmondó színészek egyelőre erre az egy darabra szerződtek le.

Címkék:
egészség, baleset, per, színész, perek, kártérítés, pereskedés, színésznő, színház, balesetek, nemzeti színház,