Szörnyű tragédia Gyulán: áldozatokat követelő tűz ütött ki egy családi házban, itt vannak a részletek

Pénzcentrum2024. október 15. 08:55

Kedden hajnalban érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Gyulán, a Dürer Albert utcában kigyulladt egy ház- derül ki a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Kedden hajnalban érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy Gyulán, a Dürer Albert utcában kigyulladt egy ház. A kétszáz négyzetméteres családi házhoz három járművel vonultak a tűzoltók, akik azt tapasztalták, hogy az épület földszintjén egy huszonöt négyzetméteres szobában kis területen ágy és ruhák égtek. A tüzet néhány perc alatt megfékezték, az épületet ventillátorral átszellőztették. A tűzben egy idős nő vesztette életét. A ház lakható maradt, az emeleten élő három ember az oltást és az épület átszellőztetését követően visszatérhetett otthonába.

A tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indít. A hideg idő és a fűtési szezon beköszöntével megemelkedik a lakástüzek száma, mivel ilyenkor az emberek többet tartózkodnak otthon. A fűtés, főzés, világítás és az elektromos kisgépek használata is tűzhöz vezethet, ezért érdemes otthonra füstérzékelőt és egy ABC porral oltó tűzoltó készüléket beszerezni.

 

Címkék:
egészség, baleset, áldozat, tragédia, áldozatok, háztűz,