Egyre kétségbeejtőbb az orvoshiány: már a Facebookon vadásznak doktorokat a Pest melletti nagyvárosba

24.hu2024. október 15. 17:02

Az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény súlyos orvoshiánnyal küzd, ami jelentősen megnehezíti a betegellátást. Bárány Zsolt, az intézmény igazgatója, közösségi média platformon keresztül hívta fel a figyelmet a kialakult helyzetre- vette észre a 24.hu.

"Ha valakinek, akkor Önöknek bizonyosan nem kell ecsetelnem, milyen orvoshiánnyal küzdünk itt a Romicsban. Alig tudnék kiemelni olyan szakmát, ahol ne tudnánk azonnali belépéssel felvenni szakorvost, szakorvosokat" - fogalmazott Bárány a Facebook-bejegyzésében.

Az igazgató kiemelte, hogy számos szakterületen kritikus a helyzet. A leginkább érintett területek közé tartozik az ortopédia, neurológia, diabetológia, reumatológia, nőgyógyászat, szemészet és urológia. Ezeken a szakrendeléseken különösen sürgető az orvosok felvétele.

A hagyományos toborzási módszerek, mint például a hirdetések feladása vagy a közvetlen kapcsolatokon keresztül történő fejvadászat, eddig nem hozták meg a várt eredményt. Az intézmény vezetője úgy döntött, hogy rendhagyó módon, a közösségi média erejét kihasználva próbálja meg orvosolni a problémát.

Bárány Zsolt szokatlan lépésre szánta el magát: kivételesen engedélyezte a kommentelést a bejegyzése alatt, abban bízva, hogy minél többen megosztják az "álláshirdetést". Indoklása szerint "Helyzetünk a fent felsorolt szakrendelések esetében több, mint kétségbeejtő".

Ez nem az első alkalom, hogy az igazgató a közösségi médián keresztül kommunikál az egészségügyi ellátás kihívásairól. Korábban, a nyár folyamán is hangot adott csalódottságának Takács Péter egészségügyi államtitkár egy kijelentésére reagálva.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az érdi szakrendelő, amely mintegy 120 ezer ember ellátásáért felelős, már korábban is küzdött személyzeti problémákkal. Tavaly februárban például a rendelő műtőssegédjének felmondása után az intézmény vezetője részletesen beszélt a kialakult helyzetről és az előttük álló kihívásokról.

Loading...

 

Címkék:
egészség, orvos, egészségügy, álláshirdetés, orvoshiány, orvosok,