Lebetegedtél? Így szabadulj meg gyorsabban a megfázástól, covidtól, influenzától, ha nem akarsz hetekig szenvedni

Pénzcentrum2024. október 10. 13:44

Ahogy megyünk bele az őszbe egyre többen küzdenek megfázás, covid vagy influenza és más felső légúti megbetegedések tüneteivel. A betegek száma az utolsó adatok alapján hamarosan ugrásszerűen nőhet. A betegség így hamarosan sokakat dönthet le a lábáról. Sokan próbálják meg a lehető leggyorsabban átvészelni a betegséget, viszont a tünetekre többnyire nincs célzott kezelés, csak általános gyógyszerek, praktikák vannak, amelyekkel lerövidíthető a gyógyulási idő. A Healthline összefoglalója áttekinti a leghatékonyabb megoldásokat.

Az első és legfontosabb tanács azoknak, akik nem akarnak sokáig szenvedni a megfázásos tünetektől, hogy adjanak időt maguknak a gyógyulásra, és igazán a gyógyulásra koncentráljanak. Ha valaki munka, iskola, más teendők mellett akar még gyorsan is felépülni úgy, hogy literszámra dönti magába a mézes-citromos teát, forró italport, beszed minden vitamint és gyógyszert, amit csak talál, nem fog működni. Aki nem hajlandó a pihenésre időt szakítani, annak egyik módszer sem fog beválni, hetekig kísérik majd a tünetek. Sőt, az elhúzódó lábadozás akár szövődményekkel, felülfertőzésekkel is járhat. Tehát mindenképp érdemes a gyógyulásra rászánni az időt!

A C-vitamin rendszeres, napi 200 mg-os adagolása segíthet megelőzni vagy enyhíteni a megfázást. Fontos azonban, hogy már a tünetek megjelenése előtt elkezdjük szedni. A cink szintén jó hatású: napi 80-92 mg-os dózisban akár 33%-kal is csökkentheti a betegség időtartamát.

Az echinacea némileg csökkentheti a megfázás kialakulásának esélyét, bár hatása egyénenként változó lehet. A bodzabogyó szörp vagy lekvár szintén enyhítheti a tüneteket és lerövidítheti a betegség lefolyását. Egy újabb kutatás szerint a céklalé rendszeres fogyasztása is segíthet a megelőzésben.

A meditáció és a stresszcsökkentés erősítheti az immunrendszert, míg a probiotikumok szedése csökkentheti a megfázások gyakoriságát. Az orrmosás, orröblítés enyhítheti az orrdugulást, de fontos, hogy csak steril vagy forralt vizet használjunk hozzá.

A pihenés kulcsfontosságú a gyógyulásban. Ha nem alszunk eleget, növeljük a megfázásra való fogékonyságunkat

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- hangsúlyozzák a szakértők.

A méz nemcsak az immunrendszert támogatja, de segíthet a köhögés csillapításában is. A vény nélkül kapható gyógyszerek, mint a fájdalomcsillapítók vagy köhögéscsillapítók, forró italporok szintén enyhíthetik a tüneteket. Végül, de nem utolsósorban, a bőséges folyadékfogyasztás elengedhetetlen. A víz, gyógytea vagy húsleves nemcsak hidratál, de oldja a váladékot is. Bár nincs tökéletes megoldás, ezen módszerek kombinálásával jelentősen enyhíthetjük a megfázás tüneteit és felgyorsíthatjuk a gyógyulást.

Címkék:
egészség, influenza, egészségügy, betegség, koronavírus, beteg, vitamin, megfázás, gyógyulás, gyógymód, nátha, tünet, tünetek, covid,