Nagy változás élesedik az orvosi rendelőkben: százezreket érint, sokan nem fognak örülni

Pénzcentrum2024. szeptember 30. 08:59

Saját költségen folytatja az orvosi ügyeleti rendszert a XVI. kerület miután október 1-től Budapesten is bevezetik a vidéken már működő modellt. Eszerint hétköznap délután 4 után másnap reggel 8-ig néhány kijelölt ügyeleti helyen lehet orvoshoz fordulni. A polgármester azzal indokolta a döntést, hogy a kerületben nincs ilyen, a helyieknek messze vannak az ügyeleti pontok.

Ez harminc éve volt szolgáltatás, ezután is legyen - indokolta az ATV híradójának a XVI. kerület polgármestere, Kovács Péter azt, hogy miért kezd saját orvosi ügyelet üzemeltetésébe az önkormányzat. Budapesten keddtől alapjaiban változik meg az ügyeleti ellátás, bevezetik a vidéken már működő rendszert. Ennek lényege, hogy hétköznap délután 4 után másnap reggel 8-ig néhány kijelölt ügyeleti helyen lehet orvoshoz fordulni. A XVI. kerületben nem lett volna ilyen pont, ezt követően hozta meg döntését az önkormányzat.

Kovács Péter szerint 75 ezren élnek a kerületben, a Mentőszolgálat által kijelölt ügyeleti pontok messze lettek volna a helyieknek, ezért üzemeltetik tovább saját hatáskörben az orvosi ügyeletet.

Címkék:
egészség, önkormányzat, orvos, Budapest, orvosi ellátás, ügyelet, kerület,