Rengetegen rabjai ennek az undorító szokásnak: komoly fertőzést kockáztatnak

Pénzcentrum2024. szeptember 27. 19:14

Egy új kutatás aggasztó képet fest a britek személyes higiéniájáról. A felmérés szerint a férfiak közel ötöde, míg a nők tizede nem mos kezet rendszeresen a mellékhelyiség használata után. A férfiak harmada, a nők ötöde pedig a vizelést követően sem tisztítja meg kezét.  

A szájhigiénia terén is komoly hiányosságok mutatkoznak. A megkérdezett férfiak 36, a nők 22 százaléka állítja, hogy gyakran csak napi egyszer mos fogat. Ez ellentmond a szakértői ajánlásoknak, melyek szerint a napi kétszeri fogmosás elengedhetetlen a káros baktériumok eltávolításához.

A Faith In Nature kozmetikai márka által készített tanulmány rávilágít a fürdőszobai tisztaság elhanyagolására is. A férfiak tizede, a nők huszada csupán havonta egyszer takarítja fürdőszobáját. A britek több mint ötöde pedig addig hagyja a termékeket a zuhanyzóban, míg azok koszossá vagy penészessé válnak - írjaa Daily Mail.

A kutatás olyan bosszantó szokásokat is feltárt, mint az üres WC-papírtekercs cserélésének elmulasztása, amit a férfiak ártanak, a nők ötöde ismer el.

A közegészségügyi szakértők hangsúlyozzák a rendszeres kézmosás fontosságát, különösen a WC-használat után. Ez jelentősen csökkentheti a légúti és baktériumfertőzések, köztük az E. coli terjedésének kockázatát. Az E. coli általában enyhe tüneteket okoz, de ritkább esetekben súlyos szövődményekhez is vezethet.

Címkék:
kutatás, nők, férfiak,