Így teszi tönkre a gyerekét rengeteg magyar szülő: sokan nem is tudják, mekkora a baj

Pénzcentrum2024. szeptember 26. 16:15

A közösségi médiában történő gyermekfotó-megosztás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy szakértő a közelgő, ezzel foglalkozó figyelemfelhívó nap kapcsán - jelentette a CNN.

Kara Alaimo, a Fairleigh Dickinson Egyetem kommunikációs docense szerint a szülők által megosztott képek komoly kockázatokat rejthetnek gyermekeik számára. Egy tinédzserrel készített interjúja során kiderült, hogy a fiatalok tartanak attól, hogy a szüleik által közzétett fotókat társaik zaklatásra használhatják fel.

A szakértő rámutat, hogy a megosztott képek a jövőben is problémát okozhatnak, például egy politikai kampány során. Kutatásai alapján a lányok különösen érzékenyek lehetnek az online tartalmak miatti kritikákra.

Alaimo figyelmeztet a bűnözők általi visszaélések lehetőségére is.

A gyermekek képeit a szülők fiókjairól levehetik, és pedofiloknak szánt oldalakon újra közzétehetik

- írja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szerző szerint a megosztás azt az üzenetet közvetítheti a gyerekeknek, hogy külső megerősítésre van szükségük. Leah Plunkett, a Harvard Law School szakértője hozzáteszi: "Ha a lányokat arra tanítjuk, hogy pucérkodjanak és pózoljanak, az azt az üzenetet is közvetítheti, hogy a megjelenésük elsődleges fontosságú."

Alaimo javasolja, hogy a szülők fontolják meg a privát fiókok használatát, és körültekintően járjanak el a megosztott információk típusait illetően. Hangsúlyozza a felelősségteljes megosztás fontosságát, mivel "a veszélyek egy része, amelyekkel a gyerekek online szembesülhetnek, az anyukák és apukák viselkedéséből ered".

Címkék:
egészség, szülő, gyereknevelés, szakértő, veszélyes, közösségi média, szülők, szakértők, megosztás,