Figyelmeztet az NNGYK: ihatatlanná vált a csapvíz ezeken a magyar településeken

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 13:10

Három településen csak forralva ajánlott fogyasztani a vezetékes ivóvizet - közölte az NNGYK. "Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Dunán levonuló árhullám miatt Dömös, Pilismarót és Dobogókő települések vízhálózatában bakteriológiai kifogásoltság jelent meg. Az esetről a vízszolgáltató és a népegészségügyi hatóságok egyaránt értesítették a települések polgármestereit" - tájékoztattak.

"Felhívjuk az érintett lakosság figyelmét, hogy Dömös, Pilismarót és Dobogókő településeken a hálózati ivóvíz közvetlen emberi fogyasztásra (ivásra, főzésre) jelenleg kizárólag forralást követően alkalmas. Mosogatást követő öblítést is forralt vízzel tegyék. Csecsemőket, kisgyermeket ne fürdessenek ebben a vízben, csecsemő tápszert palackozott vízzel készítsenek. A kisgyerek ivóvízfogyasztásához is palackozott vizet használjanak" - írták.

"Az ivóvíz minőségének helyreállításához szükséges beavatkozások megtörténtek, annak rendszeres laboratóriumi ellenőrzése folyamatosan zajlik. Az ivóvíz bármilyen nemű változásáról a hatóság értesíti a lakosságot. A helyi vízszolgáltatók és a népegészségügyi hatóságok a rendkívüli árhullám miatt a veszélyeztetett területeken folyamatosan felügyelik a vezetékes ivóvízellátást. Jelenleg az árvízzel érintett további településeken megfelelő az ivóvíz minősége" - tájékoztatott az NNGYK.

Címkék:
víz, árvíz, ivóvíz, település, hálózat, csapvíz, települések, árvízvédelem, nngyk,