Alattomos népbetegség gyötri a magyarok 75 százalékát: kevesen tudják, mi a megoldás

Pénzcentrum2024. szeptember 19. 18:06

A magyar lakosság 75 százalékának van valamilyen egészségügyi problémája, a hát -és ízületi fájdalmak a leggyakoribbak. Az érintettek közül egyre többen választják a természetes megoldásokat, különösen a gyógynövényes krémeket és géleket, melyek iránti kereslet folyamatosan növekszik - derül ki egy felmérésből. A természetes alapú termékek előnyben részesítése egyre inkább az egészségtudatos életmód része, amelyet a vegyszermentesség és a mellékhatások elkerülése motivál.

A Dr.Kelen reprezentatív felméréséből kiderült az is, hogy az elmúlt években megfigyelhető trend, hogy a vásárlók mind nagyobb számban fordulnak a természetes, holisztikus megoldások felé. A felmérés szerint sokan keresnek olyan módszereket és termékeket, amelyek kevésbé terhelik meg a szervezetet, ugyanakkor hatékonyan segítenek megőrizni vagy visszanyerni az egészséget. Az egészségtudatos életmód egyre fontosabb, az emberek fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy mit visznek be a szervezetükbe, illetve milyen anyagokkal érintkeznek.

A Dr. Kelen legfrissebb, reprezentatív kutatásában a magyar lakosság egészségügyi problémáit és a természetes megoldások iránti igényeit térképezte fel: a felmérés alapján a magyar felnőttek 75 százaléka küzd valamilyen egészségügyi problémával, főként hát- és ízületi fájdalmakkal, amelyek nemcsak az idősebbeket, hanem egyre inkább a fiatalabbakat is érintik. A nők 81 százaléka, a férfiak 68 százaléka tapasztal ilyen panaszokat, a nők körében különösen gyakoriak a hátfájás, izom- és keringési problémák. Bár az idősebbek érintettsége továbbra is jelentős, a fiatalabbak 60 százaléka is küzd már valamilyen egészségügyi problémával.

Kiderült, a krónikus fájdalommal küzdő magyar lakosság inkább a természetes alternatívákat részesíti előnyben: az érintettek több mint fele gyógynövényes krémeket, géleket használ. A kutatás szerint a lakosság 63 százaléka úgy gondolja, hogy egy természetes, növényi hatóanyagú termék lehet ugyanolyan hatékony, mint egy szintetikus. Az egészség-kozmetikumoktól a vásárlók többsége elvárja, hogy természetes összetevőkből álljon és ne tartalmazzon tartósítószert és színezőanyagot. A növekvő trend azt mutatja, hogy a természetes alapú termékek egyre inkább az egészségtudatos életmód szerves részévé válnak, amelyet elsősorban a vegyszermentesség és a mellékhatások elkerülése motivál.

A gyógynövények szerepe az egészségmegőrzésben

A gyógynövények évszázadok óta bizonyítottan hatékony és természetes megoldásokat kínálnak az egészségmegőrzés és a betegségek kezelése terén. A vásárlók újra felfedezik a gyógynövények erejét és azt, hogy a természetes összetevők olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek mellékhatások nélkül támogatják a szervezet regenerálódását.

,A gyógynövények gyakran kevésbé terhelik meg a testet, mint a szintetikus vegyületek, miközben hatékonyan enyhítenek különféle problémákat, például gyulladást, fájdalmat vagy bőrproblémákat. Fontos az is, hogy a gyógynövények széles spektrumon hatnak, a konkrét panasz enyhítése mellett például erősíthetik az immunrendszert, antioxidáns és stresszcsökkentő hatásaik hozzájárulnak az általános jólléthez és a megelőző egészségmegőrzéshez

– emelte ki Dr. Kelen Ákos, a Dr.Kelen márka-termékfejlesztő szakgyógyszerésze a Dr. Kelen kutatását bemutató sajtóeseményen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A gyógynövényeket sokrétű felhasználhatóságuk teszi vonzóvá a modern, egészségtudatos fogyasztók számára, akik nemcsak a meglévő egészségügyi problémák kezelésére, hanem hosszú távú jóllétük megőrzésére is keresik a legjobb, természetes alternatívákat. A kutatás alapján elmondható, hogy a magyar lakosság körében nő az egészségtudatosság és a természetes megoldások iránti igény továbbra is erősödik.

Az emberek növekvő tudatossága és az egészséges életmód iránti igénye folyamatosan bővíti a természetes alapú termékek piacát. A gyártók felelőssége nemcsak abban áll, hogy hatékony és biztonságos termékeket állítsanak elő, hanem abban is, hogy aktívan hozzájáruljanak a lakosság egészségtudatosságának fejlesztéséhez. Fontos szerepünk van abban, hogy tájékoztassuk a vásárlókat a természetes alapanyagok előnyeiről, a tudatos termékválasztás fontosságáról, valamint arról, hogyan előzhetik meg és kezelhetik hatékonyan egészségügyi problémáikat

– tette hozzá a szakértő.

Címkék:
egészség, magyar, lakosság, életmód, vásárlók, természet, egészség megőrzése, természetes,