Megkongatták a vészharangot: itt az előrejelzés, ez vár ránk az idei covidszezonban

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 16:20

A Covid-19 járvány alakulása továbbra is kiszámíthatatlan, a szakértők mégis óvatos előrejelzéseket tesznek az őszi-téli időszakra vonatkozóan. Bár jelenleg több országban is magas a vírus szintje, a szakemberek szerint a fertőzések száma kora ősszel átmenetileg csökkenhet – írja a Huffpost.

Dr. Scott Roberts, a Yale Medicine fertőző betegségek specialistája úgy véli, hogy a csökkenő esetszámokra vonatkozó mintázat legalább a következő néhány hónap során kitarthat, azonban szerinte a kedvező trend nem lesz tartós.

Hosszabb távon emelkednek az esetszámok

Dr. Matthew Binnicker, a Mayo Klinika virológiai igazgatója úgy gondolja, hogy az őszi és téli hónapoktól kezdve újfent magasabb covid-számokat láthatunk majd. Állítását azzal magyarázza, hogy egyrészt az emberek több időt töltenek zárt térben, mint nyáron, másrészt a hűvösebb, szárazabb időjárás is kedvez a vírus terjedésének.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az ősz végétől kezdve, illetve a tél folyamán ismét emelkedhetnek az esetszámok.

A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a Covid-19 járvány továbbra is kiszámíthatatlan, ráadásul az új variánsok megjelenése folyamatosan befolyásolhatja a helyzet alakulását. Bár idén leginkább téli hullámra számítanak, Roberts úgy véli, hogy az idei covidszezon enyhébb lehet, mint a korábbi években.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Szerintem azok az emberek, akik most átesnek a fertőzésen, sokkal kisebb eséllyel betegednek meg újból a tél folyamán, ugyanis megerősödik az immunrendszerük a jelenleg terjedő variánsokkal szemben

- magyarázta a specialista.

Címkék:
egészség, járvány, vírus, tél, szakértők, szakemberek, covid-19, covid, covid-vakcina,