Súlyos veszélyei is lehetnek az elhízás elleni csodaszernek: könnyen kórház lehet a vége

Pénzcentrum2024. szeptember 16. 16:44

Az Ozempic nevű fogyasztószer túladagolásának veszélyeire hívta fel a figyelmet egy ismert modell esete. Lottie Moss, Kate Moss húga nemrég kórházba került, miután túl nagy dózisban szedte a gyógyszert - írja a Daily Mail.

A 26 éves modell elmondása szerint egy barátjától kapta az Ozempicet, amit állítólag orvostól szereztek illegálisan. Lottie mindössze 60 kilót nyomott, amikor elkezdte szedni a szert, ami súlyos túladagoláshoz vezetett. Rohamot kapott és erősen kiszáradt, emiatt pedig kórházi kezelésre szorult.

Ez volt életem legrosszabb döntése

- nyilatkozta Lottie egy podcastben. Hozzátette, hogy az általa használt adag 100 kg feletti embereknek való lett volna, miközben ő csak 50-60 kg körül volt. Két hét alatt 60-ról 53 kilóra fogyott, amit egészségtelennek tart.

Az Ozempic hatóanyaga, a szemaglutid egy hormont utánoz, ami teltségérzetet okoz. Mellékhatásai között szerepel a hányinger, székrekedés és hasmenés. Túladagolás esetén veszélyes hipoglikémia alakulhat ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szakértők figyelmeztetnek, hogy egyre több normál tesztsúlyú ember szedi a szert kozmetikai célból. Dr. Vicky Price szerint megnőtt azok száma, akik visszaélésszerű használat miatt kerülnek kórházba.

A gyógyszer csak szigorú feltételekkel írható fel, elsősorban 2-es típusú cukorbetegeknek. Lottie Moss esete rávilágít a nem megfelelő használat veszélyeire.

Címkék:
kórház, fogyás, modell, figyelmeztetés, használat, veszélyes, kórházak,