Tényleg veszélyes sugárzást bocsátanak ki ezek a mobilok? Végre kiderült az igazság

Pénzcentrum2024. szeptember 5. 14:45

Az Egészségügyi Világszervezet megbízásából készült átfogó tanulmány szerint nincs összefüggés a mobiltelefonok használata és az agydaganat között. A kutatás eredményeit az Environment International című folyóiratban tették közzé - írja a CNN.

A vizsgálat során több mint 5 000 tanulmányt tekintettek át, amelyek közül 63, 1994 és 2022 között megjelent kutatást vontak be a végső elemzésbe. Az eredmények azt mutatják, hogy sem a mobiltelefon-használat gyakorisága, sem a használat időtartama nem növeli az agydaganat vagy más fej- és nyaki daganatos megbetegedések kockázatát.

A mobiltelefonok által kibocsátott rádióhullámok egészségügyi hatásaival kapcsolatos aggodalmak régóta jelen vannak a köztudatban. 2011-ben a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) a rádióhullámoknak való kitettséget az emberre nézve lehetséges rákkeltő anyagnak minősítette, ami további kérdéseket vetett fel.

Az új kutatás azonban megerősíti a korábbi tudományos konszenzust, miszerint nincs összefüggés a mobiltelefonok rádióhullámai és az agyrák, illetve általában véve az egészség között. Az eredmények összhangban vannak azzal a megfigyeléssel is, hogy bár a vezeték nélküli technológiák használata az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt, az agydaganatok előfordulása nem emelkedett.

A tanulmány szerzői hangsúlyozzák, hogy a jelenlegi nemzeti és nemzetközi biztonsági határértékek megfelelő védelmet nyújtanak. Ugyanakkor fontosnak tartják a kutatások folytatását, tekintettel a technológia gyors fejlődésére és a rádióhullámok változó felhasználási módjaira.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mobilok rádiófrekvencia sugárzásával több kutatóközpont is foglalkozik. Ahogy azt cikkünkben megírtuk a német sugárzásvédelmi hivatal legfrissebb mérései szerint jelenleg az Allview 7Pro mobilkészüléke bocsátja ki a legmagasabb rádiófrekvenciás sugárzást jelenleg, de dobogós a Motorola és a Telekom egyik saját készüléke is. 

Címkék:
egészség, mobiltelefon, kutatás, betegség, rák, daganatos betegségek, tanulmány, daganat, agykutatás,