Brutális kór jelent meg a frissen szült anyák körében: ebből még óriási baj lehet

Pénzcentrum2024. augusztus 30. 18:14

A szülői stressz egy jelentős közegészségügyi probléma: egy friss dokumentum szerint a szülők túlterheltek és kiégettek a világ "szédítő tempója" miatt, ami negatívan hat mind a gyermekek, mind a társadalom egészségére.  

Az anyák és apák ma több időt töltenek munkával és gyermekgondozással, mint korábban, ami a partnerrel töltött minőségi idő, az alvás és a szabadidő rovására megy. Emellett az online térben fenntartott "összehasonlítás kultúrája" is hozzájárul a szülők kimerültségéhez és kiégéséhez.

Egy amerikai sebész főorvos, Dr. Vivek Murthy egy új tanácsadói jelentésben hívta fel a figyelmet a problámára Dr. Murthy hangsúlyozza a kultúraváltás szükségességét: "Itt az ideje, hogy a szülői munkával töltött időt a fizetett munkával egyenrangúan értékeljük és tiszteljük, felismerve a gyermeknevelés kritikus jelentőségét a társadalom számára."- jelentette a CNN.

A dokumentum konkrét javaslatokat fogalmaz, többek között országos fizetett családi és egészségügyi szabadságprogramot, a gyermekgondozás pénzügyi támogatásának megerősítését, valamint a munkáltatók által nyújtott rugalmasabb munkafeltételeket sürget.

"Különbség van aközött, hogy valamit fontosnak mondunk, és aközött, hogy prioritássá tesszük" - nyilatkozta Dr. Murthy a CNN-nek. "Ha valóban prioritássá akarjuk tenni a szülők támogatását, akkor komoly kultúraváltásra van szükség az országunkban."

Címkék:
stressz, figyelmeztetés, szülő, sebész, szülők, anyák, dokumentum,