Brutális népbetegség tarol a magyar férfiak között: súlyos következményei vannak, ha nem veszik észre

Pénzcentrum2024. augusztus 26. 17:16

A humán papillomavírus (HPV) férfiakra gyakorolt hatásait vizsgáló új tanulmány érdekes eredményeket hozott napvilágra. A Frontiers in Cellular and Infection Microbiology folyóiratban közzétett kutatás szerint a magas kockázatú HPV-törzsekkel való fertőzés összefüggésbe hozható a spermiumok elhalásának enyhén megnövekedett szintjével - írta meg a CNN.

Dr. Virginia Rivero, az argentin Universidad Nacional de Córdoba professzora és a tanulmányi vezető szerzője elmondta: "Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a HPV-fertőzések hatással lehetnek a spermiumok működésére. Azonban nagyon kevesen vizsgálták az alacsony és a magas kockázatú HPV-genotípusok eltérő hatásait."

A kutatók 205 felnőtt férfi spermamintáját elemezték. A minták 19%-ában mutatták ki a HPV-t, és a magas kockázatú fertőzések gyakoribbak voltak. A magas kockázatú HPV-fertőzéssel rendelkező férfiak mintáiban 2,5-szer annyi spermium pusztult el, mint az alacsony kockázatú fertőzéssel rendelkező férfiak.

Dr. Bobby Najari, a New York-i NYU Langone Health urológusa szerint az eredmények nem adnak okot aggodalomra a teherbe esni vágyó pároknak.

A magas kockázatú HPV-vel rendelkező férfiaknál jelentősen megnőtt a haldokló spermiumok száma, de összességében a nekrotikus spermiumok száma viszonylag alacsony volt minden férfi esetében

- magyarázta az orvos.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tanulmány rávilágít a férfiak HPV-tesztelésének potenciális előnyeire. Jelenleg az Egyesült Államokban nem ajánlják a HPV-teszteket a férfiak szűrésére, és nincs jóváhagyott szűrővizsgálat számukra.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címkék:
egészség, férfi, hpv, tanulmány, kockázat, férfiak, sperma, egészség megőrzése, kockázatok, magas,