Robbanás egy dunai csónakon: két gyermeket kórházba szállíottak

Pénzcentrum2024. augusztus 1. 12:13

Kedden robbanás történt egy motorcsónakon a Dunán, Harta közelében. A hajón hatan tartózkodtak: három felnőtt és három gyermek. Az incidens során öten a vízbe ugrottak a lángoló hajóról, őket a közelben lévő hajósok mentették ki. Két gyermeket égési sérülésekkel szállítottak kórházba – írta a Kossuth Rádió Krónika című műsora alapján a Baon.

A közmédia információi szerint a motorcsónak Hartáról indult el Dunaföldvár felé, fedélzetén három felnőttel és három 14 év körüli gyermekkel. A hajó alig tett meg néhány száz métert, amikor a motortérben összegyűlt benzingőz berobbant. A lángok gyorsan elborították a hajó hátsó részét. Az utasok menekülésképpen a vízbe ugrottak, míg a hajó vezetője tűzoltókészülékkel próbálta megfékezni a tüzet.

Több hajós is azonnal segítségükre sietett, és végül mindenkinek sikerült partot érnie. Két gyermeket égési sérülésekkel kórházba vittek, de később mindkettőjüket hazaengedték – írják. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta Krónikát arról, hogy felelősség megállapítására nyomozást indítottak. A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága víziközlekedés veszélyeztetése miatt kezdett büntetőeljárást annak érdekében, hogy kiderítsék, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség az eset kapcsán. A rendőrség lefoglalta a kishajót is.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
egészség, baleset, duna, hajó, gyermek, robbanás, vízirendőr, hajózás, hajóbaleset,