Megérkeztek a friss adatok: három helyen emelkedik a covidos betegek száma az országban

Pénzcentrum2024. július 18. 14:20

A 28. naptári héten a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag mennyisége országos szinten az előző héthez viszonyítva − a mérsékelt koncentráció-tartományban − stagnálást mutat, a mintavételi helyek többségét is szintén stagnáló tendencia jellemzi - közölte az NNGYK. A vizsgált települések közül emelkedés tapasztalható Szegeden, Székesfehérváron és a Budapest környéki agglomerációs településeken.

Csökkenő tendencia Békéscsabán és Győrben mutatható ki - közölték. Öt vármegye-székhelyen − Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen – továbbra is kimutatási határ alatti mennyiségben van jelen a SARS-CoV-2 örökítőanyaga.

Az Influenza A örökítőanyag koncentrációja országos átlagban továbbra is alacsony szinten stagnál. A 28. naptári héten Békéscsaba és Nyíregyháza kivételével valamennyi vizsgálati területen kimutatási határ alatti volt az Influenza A vírus örökítőanyagának mennyisége - közölték.

Címkék:
egészség, influenza, szennyvíz, fertőzés, egészségügy, koronavírus, beteg, adatok, betegek, friss, fertőzöttek, covid, nngyk,