Nem sokan gondolnak rá a hőségben: ettől a betegségtől a nyaralás is könnyen rémálommá válhat

Pénzcentrum2024. július 17. 08:15

Étvágytalanság, alvászavar, időszakos gyengeség és rossz közérzet – ezek a tünetek mind jelentkezhetnek a forró nyári hőhullámok során. A HelloVidék szerint élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak.

Étvágytalanság, alvászavar, időszakos gyengeség és rossz közérzet – ezek a tünetek mind jelentkezhetnek a forró nyári hőhullámok során a HelloVidék szerint. Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most, a legnagyobb kockázatot a magas víz- és fehérjetartalmú ételek jelentik: a tojás, a tej- és tejtermékek, a halak és a nyers tőkehúsok, mondta a portálnak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Már a vásárlásnál figyeljünk oda, hogy mit, milyen sorrendben veszünk le a boltok polcairól. A hűtést igénylő áruk és főként a fagyasztottak mindig utoljára kerüljenek a kosarunkba, hogy minél kevesebb időt maradjanak hűtés nélkül. Érdemes fagyasztótáskával útnak indulni, vagy ilyet vásárolni a közértben, hogy ne melegedjenek át a vásárolt termékek, amíg hazaérünk. Otthon a hűtést, fagyasztást igénylő élelmiszereket azonnal tegyük a hűtőbe. Fontos, hogy a hűtőt se terheljük túl, mert, ha a légkeringtetés nem működik megfelelően, akkor a fridzsiderben is könnyen megromolhatnak az ételek - írja a portál.

A további tanácsokért olvasd el a cikket!

Címkék:
élelmiszer, hőség, ételek, élelmiszerbiztonság, tünet, alvászavar, hellovidék, hőségriadó, tünetek,