Épül az újabb szuperkórház: nem csak magánbetegeket fogadnak majd, bárki felkeresheti

Portfolio2024. július 12. 08:52

Új magánkórház épül Budapesten - írja a Portfolio. Az új beruházás részleteit egy csütörtöki sajtóbeszélgetés keretében ismertették. A fejlesztés nemcsak a magánbetegeket célozza, hanem hiánypótló népegészségügyi, államilag finanszírozott ellátásoknak is nagyobb teret biztosít, amit TB-kártyával is igénybe lehet majd venni. 

Fontos mérföldkőhöz ért a Budai Egészségközpont magánkórház: egy új kórház felépítését határozták el. Ez részét képezi a tulajdonos - a Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Bonitas 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. - hosszú távú stratégiájának. Az új beruházás 62 milliárd forintból valósul meg, amiben az állami támogatás része - az Európai Bizottság előzetes jóváhagyásával - 26 milliárd forint.

Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont vezérigazgatója elmondta: "Valódi kórházat építünk, ami fontos mérföldkő a Budai Egészségközpont életében." Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés időszerű és népegészségügyi problémára ad választ. Kiemelte továbbá, hogy a fejlesztés komplex kórházi struktúrában valósul meg interdiszciplináris megközelítéssel. A vezérigazgató szerint ez a beruházás nem csupán 3-4 évre szól; céljuk generációkon keresztül hosszú távú megoldást nyújtani gerincgyógyászati és mozgásszervi ellátások terén. A jelenlegi szakmai helyzetre építve valósul meg a fejlesztés: eddig 23 év alatt 500 ezer pácienst láttak el, és jelenleg 950 munkavállalót foglalkoztatnak 45 szakterületen - írja a lap.

A fejlesztés hiányt pótló népegészségügyi ellátásoknak biztosít nagyobb teret közfinanszírozott formában is. Csernavölgyi István elmondása szerint az átmeneti időszakban is odafigyelnek az ellátásra; együttműködésben a Semmelweis Egyetemmel folytatják a komplex műtétek végzését.

Az új kórház főbejárata Budapesten, az Alkotás út felől lesz megközelíthető. Az állami és magán részek teljesen elkülönülten fognak működni humánerőforrásban és eszközparkban egyaránt. A fejlesztés fő pillérei közé tartozik az infrastruktúra bővítése, humánerőforrás-fejlesztés, digitalizáció, eszközpark-robotizáció és energiahatékony megoldások alkalmazása. A komplex ellátás ezekre a centrumokra fog épülni az új kórházzal kiegészült ellátóhelyen:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  1. Mozgásszervi kiválósági centrum
  2. Sebészeti kiválósági centrum
  3. Belgyógyászati típusú ellátóközpont

Az új kórház látványtervei már elérhetők a honlapon, itt van egy vidó arról, hogyan fog kinézni:

Címkék:
egészség, kórház, fejlesztés, egészségügy, beruházás, magánkórház, kórházfejlesztés, állami, kórházak, fejlesztések,