Az ördög nem alszik: sokan kerültek komoly bajba a Velencei-tavon

Pénzcentrum2024. július 3. 09:54

Sokan kerültek bajba a Velencei-tavon a viharos időben – írja az Infostart.  

Többen is bajba kerültek a Velencei-tavon a vasárnapi viharos időben. Vasárnap késő délelőtt egy budapesti pár került bajba, mivel elsüllyedt a vitorlás csónakjuk – ők sértetlenül megúszták az esetet. Nem sokkal később két úszó tévedt el a nádasban, ám a rendőrök őket is sértetlenül juttatták vissza a kempingbe, ahonnan indultak.

Később a vízirendőrök a Nagy-tisztás vízterületen észleltek az erős hullámzásban a parttól egyre beljebb sodródó három SUP-deszkást, akiket partra szállítottak, majd a Singer-nádas nádfalában rekedt vitorlás két utasának segítettek kijutni a kikötőbe.

A Velencei-tavon elsőfokú viharjelzés esetén percenként 45 felvillanás jelzi a veszélyt a viharjelzőn. Ebben az esetben a parttól számított 500 méteren belül szabad a vízbe menni. A másodfokú viharjelzés során percenként 90-szer látható a sárga fény felvillanása. Ez a gyors villogás azt is mutatja, hogy veszélyes és tilos a vízben tartózkodni – emlékeztet a portál.

Nemrég a Pénzcentrum is foglalkozott a vízbefulladásos halálesetekkel – korábbi cikkünkben bemutattuk, hogy világszerte több mint 274 ezer ember halálát okozta vízbefulladás, elmerülés az utolsó friss adatok szerint. Magyarországon 2021-ben 104 ilyen eset történt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
 

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

Címkék:
időjárás, viharjelzés, baj, vízbefulladás, viharos szél, velencei-tó,