Megvádolták a Pfizer-vezért: tényleg gyógyszerkísérletre használták a világjárványt?

Pénzcentrum2024. július 2. 13:15

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla cáfolta azokat az állításokat, miszerint a Covid-19-et „tesztként" használták volna fel. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy a világjárvány egyfajta „próbatételként” szolgált a vállalat számára, felkészítve őket a jövő kihívásaira - tudósított a Lead Stories.

A közelmúltban elterjedt egy állítás, miszerint Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója elismerte, hogy a Covid-19 járványt tudatosan „tesztnek", avagy gyógyszerkísérletnek használták - ez az információ azonban téves. A Pfizer Media Relations kijelentette, hogy a vezérigazgató szavait kiragadták a szövegkörnyezetükből és félreértelmezték.

Hangsúlyozták továbbá azt is, hogy Bourla sosem használta a „teszt" (kísérlet) kifejezést ebben a kontextusban, ehelyett arról beszélt, hogy a világjárvány egyfajta "próbatételként" szolgált számukra, ami lehetőséget teremtett arra, hogy felkészüljenek a jövőbeli kihívásokra.

Őszintén úgy gondolom, hogy a Pfizer legjobb napjai előttünk állnak, mert számomra a Covid olyan volt, mint egy próbatétel

- nyilatkozta Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bourla valójában arról beszélt, hogy a világjárvány lehetőséget biztosított arra, hogy megtanulják, hogyan mobilizálható egy szervezet, és hogy lehetséges felvenni a küzdelmet a súlyos betegségekkel szemben. Kiemelte, hogy ezek az erőfeszítések nem csak a Covid-19-re vonatkoznak, hanem más betegségekkel kapcsolatos jövőbeli kutatásokra is kiterjednek.

Címkék:
egészség, világjárvány, covid-19, covid, gyógyszerkísérlet, pfizer, covid-vakcina,