Még mindig nem állnak le ezzel a veszélyes játékkal a magyarok: ez tizedeli a lakosságot

HelloVidék2024. július 1. 08:15

Sokkal kevesebb a kocsma és szórakozóhely, mint 2010-ben, ennek ellenére Magyarország világelső az alkoholbetegek lakosságszámhoz mért arányában.

Továbbra is komoly problémát okoz Magyarországon az alkoholizmus, egyes nemzetközi felmérések alapján világelsők vagyunk az alkoholbetegek lakosságarányos számát illetően. Ezzel a teljesítménnyel megelőzzük a közhiedelemben nagyivónak tartott nemzetek egész sorát, köztük a briteket, az íreket, a németeket, az olaszokat és a franciákat, de még Oroszországot is - írja cikkében a HelloVidék.

Zacher Gábor, toxikológus a HelloVidék megkeresésére elmondta, hogy számszerűleg olyan 900 ezerre tehető az alkoholbetegek aránya. Miközben továbbra is magas az alkoholisták száma, addig a kocsmáké jelentősen lecsökkent az elmúlt 14 év alatt. A KSH felmérése alapján 2010-ben még 21 500 italüzlet, kávézó és szórakozóhely működött az országban, addig tavalyra ez a szám 45%-kal csökkent, mindössze 12 200 maradt belőlük.

 

Címkék:
egészség, magyarország, veszély, alkohol, kocsma, magyarok, alkoholista, alkoholfüggő, alkoholfogyasztás, szórakozóhely, veszélyes, alkoholizmus, hellovidék,