Országos leállás jön a rendelőkben, kórházakban hétfőn: itt vannak a részletek

MTI2024. június 29. 17:04

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak a hétfői Semmelweis-nap - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Július elseje egyben a magyar egészségügy napja, ekkor zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók, a gyógyszertárak, valamint szünetel az NNGYK-ban az Anonim AIDS-szűrés Tanácsadás is.
 

Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július elsején az ügyeleti rend szerint biztosítják, amely vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is - tették hozzá. Július elsején a gyógyszerellátást a legtöbb településen kizárólag a nonstop nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és/vagy készenlétet tartó gyógyszertárak biztosítják. A nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az NNGYK honlapján található gyógyszertár-adatbázisban érhető el.

Mind a háziorvosi rendelők, mind a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget.

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat abban az esetben, ha mérgezés gyanúja merül fel. A toxikológiai tájékoztató szolgálat a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöldszámon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezen kívül a nap 24 órájában hívható az Egészségvonal, a contact center munkatársai július elsején is fogadják a 1812-es zöldszámra érkező hívásokat - áll a közleményben.

Címkék:
egészségügy, leállás, nap, július, gyógyszertárak, nngyk,