Betegen ellenőrizte a budapesti gyerekintenzív-osztályt: nyomoznak a felelőtlen hivatalnok ügyében

Pénzcentrum2024. június 24. 08:57

Vizsgálatot indított a rendőrség a köhögése ellenére maszk nélkül a gyermekintenzívet ellenőrző járványügyes esete kapcsán

A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja - közölte a rendőrség a Magyar Hang kérdésére, a lap arról az ügyről érdeklődött, amikor egy budapesti gyermekosztályon maszk nélkül tartott járványügyi ellenőrzést egy köhögő kormányhivatali dolgozó. Mint kiderült, beteg volt, szamárköhögéssel kezelték a látogatást követően. Ezután a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott nem találkozott betegekkel.

Mindkét intézményben azonnali járványmegelőző intézkedéseket hoztak, elkülönítették az esetleg megfertőzött gyerekeket, és keresték a kontaktokat. A GOKVI gyermekkardiológiai intenzív részlegén, ahol főként újszülötteket kezelnek, csak csütörtökön értesültek a betegségről. A szamárköhögés ellen csak két hónapos kortól van oltás, így a csecsemők védtelenek voltak.

Címkék:
egészség, Budapest, rendőrség, járvány, fertőzés, feljelentés, maszk, maszkviselés,