Rettenetes riasztást adtak ki: borzalom, amit hoz az időjárás, az utcára menni is veszélyes lesz

Pénzcentrum2024. június 23. 14:00

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet.

Tájékoztatásuk szerint Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl, a főváros és térsége, továbbá Dél- és Észak-Alföld, valamint Észak-Magyarország területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es, helyenként megközelíti, vagy eléri a 8-as értéket.     

A szakemberek azt tanácsolják: mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, illetve ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerülje a napozást, viseljen vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjon fényvédő krémeket.  Normál bőrtípusnál ebben az időszakban már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet - figyelmeztetnek.

Hogyan kellene korlátozni a mobiltelefon-használatot az iskolában?

Az Országgyűlés nemrégiben egy új jogszabály-módosítást fogadott el, amely lehetővé teszi a diákok iskolai mobiltelefon-használatának korlátozását. A módosított törvény szerint a kormány jogosult lenne meghatározni azokat a tárgyakat, amelyeket tilos az iskolákba és kollégiumokba bevinni, illetve azokat, amelyeket csak igazgatói engedéllyel lehet az órákon használni. Ugyanakkor a kérdés egyelőre igencsak megosztja a szülőket, így most leginkább az ő véleményükre vagyunk kíváncsiak, hogyan is kellene rendezni a gyeremekek iskolai mobiltelefon-használatát. Kérjük, segítsd a munkánkat és töltsd ki az alábbi, anonim kérdőívünket.

 

Címkék:
egészség, időjárás, déli, veszélyes, dél, uv-b, egészség megőrzése, hőhullám, észak,