Elképesztő dolog történik éppen a magyar egészségügyben: erre azért kevesen számítottak

Pénzcentrum2024. június 21. 09:43

A Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke rávilágított, hogy minden hetedik gyermek mentális problémákkal küzd. Az új központ ezen a tendencián fog javítani.

„Minden hetedik gyermek mentális problémákkal küzd, és ennek súlyos következményei lehetnek” – mondta Pászthy Bea, az Egészségügyi Szakmai Kollégium gyermekpszichiátria és addiktológia tagozatának elnöke a Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán. A Népszava hozzátette, Pászthy arról is beszélt, hogy Magyarországon az állami kórházak helyzete katasztrofális, egyes kezelésekre pedig akár éveket kell várni.

Az új központ kognitív terápiára épülő gyermekpszichiátriai foglalkozásokat nyújt 8-18 éves szorongó, kényszerbeteg vagy ADHD-s gyermekek számára az ország bármely pontjáról. Nyolcfős csoportokkal dolgoznak, a tréningek egyhetes intenzív vagy kéthetes ambuláns foglalkozások. Németh Laura klinikai szakpszichológus a lap kérdésére azt mondta, jelenleg a legkorábbi időpont az első állapotfelmérő beszélgetésre két hónap múlva lehetséges.

Címkék:
egészség, gyermek, pszichiátria, pszichológia, egészségmegőrzés, mentális egészség,