Megint nagy egészségügyi reform készül: jöhetnek a kötelező szűrővizsgálatok?

24.hu2024. június 11. 09:55

Arcfelismerő beléptetőrendszert telepítenének a kórházakba, több szűrővozsgálat kötelező lenne 18 év felett, és minél hamarabb szeretnék, ha a kórházakban hagyott újszülötteket örökbefogadnák.

Több, az egészségügyi ellátórendszert érintő fontos változás tervét is tartalmazza az a salátatörvény, amit tegnap nyújtott be a kormány a parlamentnek - írja a 24.hu. Szerepelt benne többek között az, hogy bizonyos szűrővizsgálatok 18 év felett is kötelezőek lennének, illetve biztosítaná, hogy a kórházakban hagyott újszülötteket - ha az édesanya hat hét után sem jelentkezik érte - minél hamarabb örökbe fogadhassák.

A tervezet felmentené az igazgatókat is az alól, hogy összeférhetetlenség miatt le kelljen mondaniuk, mint írják, "ha az ellátási érdekből" történik - de arra már nem térnek ki, hogy ezek milyen esetek lennének. A kórházakban pedig arcfelismerő beléptetőrendszert terveznek telepíteni, mint a tervezet fogalmaz, "az ellátás folytonosságának biztosítása érdekében".

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címkék:
kötelező, egészségügy, tervezet, szűrővizsgálat, reform, egészségügyi dolgozók, egészségügyi ellátórendszer,